Press

OGLAND – hållbart premiumvarumärke inom sängkläder

 

Designen är svensk och tillverkningen görs av 100% ekologisk satin och biodynamiskt odlad egyptisk bomull. Endast den finaste och mest långfibriga bomullen används för att få fram optimal kvalitet och känsla. Oglands produkter mäter 600 TC (trådtäthet), är fria från kemikalier och är certifierade av DEMETER, GOTS och FAIRTRADE.

Tanken bakom företaget är att kvalitet, design, hållbarhet och socialt ansvar hör ihop. Att vi alla sover godare om man lever och bäddar efter den filosofin. Därför har Ogland valt att endast använda biodynamiskt odlad egyptisk bomull. Det är den strängaste formen av ekologisk odling där utgångspunkten är att jordbruket anpassar sig till naturen, istället för tvärtom. Här står det naturliga kretsloppet i centrum. Gårdarna är självförsörjande med foder och gödsel och arbetarna får skäliga löner och bra arbetsvillkor. Ogland har också valt att endast använda naturlig färgning och undviker ”optical brightner” och andra skadliga processer för att minimera miljöpåverkan och garantera de renaste sängkläderna på marknaden.

Först ut lanseras en baskollektion med stilrena lakan, påslakan och örngott i råvitt, dimgrått och djupblått. Sängkläderna finns i utvalda butiker framåt våren.

– Vi startade Ogland med målsättningen att producera marknadens bästa och renaste sängkläder, och vi hoppas att det vi gör, kan inspirera och påverka andra företag och konsumenter att ta ett större ansvar, berättar Simon Olsson, CEO och en av grundarna bakom företaget Ogland som startades 2014.

Övriga medlemmar i Ogland är Andy Johnsson, Co-Founder, Emma Hedberg Creative Director och Brian Meese, Chairman. Företaget har sitt kontor i Stockholm och sängkläderna tillverkas i Egypten.

Share this

Leave a comment

logos

Vår bomull är certifierad av GOTS, Demeter och Fairtrade. Läs mer om Oglands definition av kvalitet.

contact

KONTAKTA OSS

  • Ogland Sweden AB
  • Box 6099
  • 102 32 Stockholm
info@ogland.com