Öppet köp 60 dagar. Fri frakt & fria returer.

Kundvagn

Totalt:
Gå till kassan

Hållbarhet & Transparens

Hero image desktop Hero image mobile
Ogland image

Biodynamisk odling

Detta är en form av växeljordbruk och är den strängaste formen av ekologisk odling där utgångspunkten är att jordbruket anpassar sig till naturen. Gårdarna är 100 % självförsörjande där man inte tar in något utifrån, vilket bl.a. kräver att det alltid finns djur på gården. Boskap ger gödsel till åkrarna där man sår spannmål och i vårt fall bomull. Denna typ av jordbruk hjälper till att bevara jorden och leder i sin tur att det går åt 30-40 % mindre vatten än konventionella odlingar där marken utarmas.

Ogland image

Icke skadliga kemikalier

Vår leverantör var med och bidrog till att man förbjöd besprutning med farliga kemikalier över hela Egypten. All form av skadliga kemikalier vid odling är totalt förbjudna, vilket kontrolleras av vår certifiering Demeter och inom produktionen gäller samma sak och där kontrolleras det av vår certifiering GOTS.

Av denna anledning så hittar du inte helt kritvita eller svarta produkter hos Ogland utan istället off-white eller grå.

Ogland image

Ingen Plast

Vi är helt naturliga och därför används inga kemiskt framställda ämnen som polyester eller plast i våra produkter i våra förpackningar. Vi har t.ex. tvättetiketter i bomull och inte plastresårer i våra kuvertsydda lakan.

Socialt ansvar

Vår produktion finns i Egypten och sysselsätter ca 2000 personer. De framställer téer, kryddor, tyger och förser sina arbetare med sjukvård, barnomsorg, grundskola, gymnasium och sedan år 2009 även universitetsutbildningar i farmakologi och grön ekonomi, med fokus på hållbar utveckling. De har utformat ett arbete- och-utbildningsprogram för barn (speciellt flickor) från fattiga familjer. Skolgång/utbildning av flickor har traditionellt lägre prioritet i det egyptiska samhället, och familjerna sätter dem ofta i arbete från tidig ålder. Genom SEKEMs arbete-och-utbildningsprogram får även dessa barn möjlighet att gå i skolan. Med förskoleplatser och skola till barnen finns det möjlighet för framförallt kvinnor att skapa sin egen framtid, där man annars tenderar att stanna hemma med barnen.
Hero image desktop Hero image mobile
Ogland image

Kostnadsfri Sjukvård

Tillgång till sjukvård är en mänsklig rättighet och utöver sitt arbete med sina medarbetare så erbjuds kostnadsfri sjukvård till anställda, studenter och totalt ca 40.000 människor från närliggande byar. Detta inkluderar all sjukvård utöver specialistvård som t.ex. avancerade kirurgiska ingrepp.

Ogland image

Jämställdhet

Det är något som är självklart för oss. Vår fabrik arbetar ständigt med jämställdhet och har lika många kvinnliga som manliga chefer. För sitt arbete har man bl.a. belönats med utmärkelsen ”One Business Community, Equal Opportunity Seal” av UN Women och Världsbanken.

Ogland image

Excellence Collections

I Ogland Excellence Collections finner du sängkläder tillverkade av den absolut finaste Egyptiska kvaliten, ekologisk Giza 86 bomull. Produktionen är prisbelönt av UN Women och Världsbanken för att vara hållbar inom alla led – från odling av bomullsplantan ända hem till ditt sovrum. 

I Excellence Collections finns sängkläder tillverkade i både Satin 600c och Percal 250tc. Produkterna är GOTS, Demeter, Fairtrade, EOL-certifierade.

Följ oss på Instagram

Newsletter image
Registrera dig på vårt nyhetsbrev
för att få exklusiva erbjudanden
x