Ogland

Om Ogland

Allt startade med en idé som är lika tydlig som svår: att göra världens finaste sängkläder. Det är givetvis en definitionsfråga, men för oss på Ogland är det en självklarhet att kvalitet, design och hållbarhet ska kombineras. Därför har vi plockat det bästa av dessa världar och vävt ihop delarna till något unikt.

 

Designen är svensk och tillverkningen görs av 100% biodynamiskt odlad egyptisk bomull. Endast den finaste och mest långfibriga bomullen används och hantverkstraditionen med vävnad och sömnad i Egypten borgar för oslagbar kvalitet. Odlingen sker enligt den strängaste formen av ekologisk odling där utgångspunkten är att  jordbruket anpassar sig till naturen, istället för tvärt-om. Gårdarna är självförsörjande med foder och gödsel och arbetarna får skäliga löner och bra arbetsvillkor.

Vi har också valt att endast använda naturlig färgning och avstår från ”optical brightener” och andra skadliga processer för att minimera miljöpåverkan och garantera de renaste sängkläderna på marknaden.

För att verkligen kunna bevisa att vi lever som vi lär har vi valt att låta oberoende organisationer granska oss. För oss är det kvalitet. På riktigt.

Demeter
Innebär att våra produkter är biodynamiskt odlade och att alla material, processer och metoder är 100% ekologiska, och inte skadar vår miljö.
Läs mer på www.demeter.nu +

GOTS (Global Organic Textile Standard)
Reglerar begränsningen av skadliga ämnen och ut-släpp i hela produktionskedjan.
Läs mer på www.global-standard.org +

Fairtrade
All bomull kommer från Fairtrade-certifierade producenter. Fairtrade innebär mer rättvisa handelsvillkor och möjligheter för bomullsproducenter i utvecklingsländer att investera i verksamhet och lokalsamhälle för en mer hållbar framtid.
Läs mer på fairtrade.se +

Läs mer om Oglands definition av kvalitet +

logos

Vår bomull är certifierad av GOTS, Demeter och Fairtrade. Läs mer om Oglands definition av kvalitet.

contact

KONTAKTA OSS

  • Ogland Sweden AB
  • Box 6099
  • 102 32 Stockholm
info@ogland.com