Öppet köp 60 dagar. Fri frakt & fria returer.

Kundvagn

Totalt:
Gå till kassan

Silke

100 % ekologisk mullbärssilke
Hero image desktop Hero image mobile
Ogland image

Återfuktar huden

Silke hjälper till att återfukta huden istället för att torka ut den som t.ex. bomull kan göra. Oglands silkes örngott hjälper dig att hålla ditt ansikte återfuktat under natten och låter din nattkräm stanna på huden.

Ogland image

Skonsamt för håret

Silke hjälper till att minska friktionen i håret, detta minskar risken för tovor under natten vilket skadar håret och dess toppar. Silke hjälper även håret att ej torka ut.

Ogland image

Anti-sömn veck

När huden åldras förlorar den sin elasticitet. Vanligtvis försvinner de veck man kan få under natten samma dag, men med åldrad hud kan det ta flera dagar och påverka huden negativt. Att sova på silke som är det slätaste materialet minskar risken för sömn-veck.

Hållbart silke

Miljö

För oss är det viktigt att ta ansvar för vårt avtryck på jorden. Därför använder vi endast silke som är biodynamiskt odlat (strängaste formen av ekologisk odling). På detta sätt har vi lyckats skapa en produkt helt utan skadliga kemikalier som skadar vår planet och samtidigt din hud.

Människa

Vår fabrik har från start arbetat för mänskliga rättigheter och låter sig därför kontrolleras av oberoende organisationer från EU och andra regioner i världen. Detta säkerställer arbetet mot en hållbar framtid.

Produkt

Att nöja sig med ”100% silke” i en varudeklaration räcker inte. Det renaste och finaste silket är 100% mullbärssilke och kommer ifrån fjärilen Bombyx Mori. Larvens enda föda är löv från det vita mullbärsträdet, därav namnet mullbärssilke eller mullberry silk. Mullbärsbladen kan varken besprutas eller konstgödslas eftersom larven är känslig för kemikalier.

Newsletter image
Registrera dig på vårt nyhetsbrev
för att få exklusiva erbjudanden
x