Öppet köp 60 dagar. Fri frakt & fria returer.

Kundvagn

Totalt:
Gå till kassan

Vår berättelse

Hero image desktop Hero image mobile
Ogland image

Världens bästa ekologiska sängkläder

Vår vision är att skapa världens bästa sängkläder. Definitionen av världens bästa sängkläder är naturligtvis olika för alla, men för oss är kvalitet något som går genom alla led, d.v.s. människa, miljö och produkt. Jag är uppväxt på en biodynamisk gård och det har gett mig kunskap i vad skillnaden är mellan ett vanligt ekologiskt jordbruk och ett biodynamiskt jordbruk.

Biodynamiskt jordbruk är den strängaste formen av ekologisk odling där utgångspunkten är att jordbruket anpassar sig till naturen. Biodynamiska odlare strävar alltid efter att jordens kvalitet ständigt ska förbättras och att de männskor som är involverade i produktion tas väl hand om.

Mina föräldrar har jobbat med människor i hela sina liv, de driver bl.a. ett behandlingshem för människor med speciella behov.
De har skapat en plats där syftet är att alla ska få växa sig starka som människor utifrån sina egna förutsättningar.
Jag har vuxit upp med värderingar där man ger mer än vad man tar. Utifrån dessa värderingar föddes idén till Ogland. Att tillsammans skapa produkter som som gynnar människa, miljö och produkt.

Simon Olsson, grundare.

Image for Hållbarhet & Transparens

Hållbarhet & Transparens

För oss är det viktigt att kunden vet var produkterna kommer ifrån. Därför är vi 100 % transparenta med vår produktion. För oss är hållbarhet så mycket mer än bara ekologiska sängkläder. Hållbarhet är att värna om alla led i produktionen - människa, miljö och produkt.

Läs mer här
Image for Ogland Excellence Collections

Ogland Excellence Collections

Sängkläder tillverkade av den absolut finaste Egyptiska kvaliten, ekologisk Giza 86 bomull. Prisbelönt produktion med fokus på hållbarhet genom alla led. Finns i Satin 600tc och Percal 250tc. GOTS, Demeter, Fairtrade, EOL- certifierade.

Läs mer här
Image for Economy of Love

Economy of Love

En certifieringsstandard för produkter som är hållbart och etiskt producerade genom hela värdekedjan. Genom att vara transparent i hela kedjan så kan konsumenter och producenter göra medvetna val när det kommer till påverkan människa, miljö och produktion.

Läs mer här

Följ oss på Instagram

Newsletter image
Registrera dig på vårt nyhetsbrev
för att få exklusiva erbjudanden
x