Öppet köp 60 dagar. Fri frakt & fria returer.

Kundvagn

Totalt:
Gå till kassan

Percale eller Satin väv:- Vad passar bäst?

Hero image desktop Hero image mobile

Percale eller Satin väv: Vilket är bäst för dina sängkläder?

När du väljer påslakanset och underlakan från OGLAND är det viktigt att veta skillnaden mellan percale och satin. Båda materialen erbjuder en exklusiv känsla men passar olika behov beroende på säsong och personliga preferenser.

Ogland image

Fördelar med Percale

Krispig och Svalkande Känsla

Percale: Percale är känt för sin krispiga och svalkande känsla, perfekt för sommarens varma nätter. Den vävs med en enkel vävteknik där varje varptråd växelvis korsar varje inslagstråd, vilket skapar en matt yta som är slitstark och lättskött vilket gör det till ett utmärkt val för dig som vill ha en fräsch och sval säng året runt.

Vår percale är gjord av en ekologisk egyptisk bomull med extralånga fibrer vilket gör att den är väldigt slitstark och mjuk mot huden. Den har en trådtäthet på hela 250 och den andas väl och håller dig sval hela natten.

 

Ogland image

Fördelar med Satin

Silkeslen och Värmebevarande Känsla

Satin vävs med en speciell teknik där varptrådarna korsar flera inslagstrådar samtidigt, vilket ger tyget dess karakteristiska glans och släta yta. Detta ger ditt sovrum en sofistikerad och exklusiv atmosfär, vilket bidrar till den eftertraktade hotellkänslan som många strävar efter.Satin är känt för sin värmebevarande egenskap, vilket gör det till ett utmärkt val under de kallare månaderna

OGLANDs satin finns i en trådtäthet på 500 eller 600 och erbjuder en silkeslen och mjuk känsla mot huden.

Ogland image

Ekologisk Bomull för Hållbarhet och Hälsa

Ekologisk Bomull: Alla OGLANDs produkter, inklusive våra percale- och satin-påslakanset och underlakan, är tillverkade av 100% ekologisk bomull. Detta innebär att bomullen odlas utan skadliga kemikalier och bekämpningsmedel, vilket är bättre för både miljön och din hälsa. Dessutom är vår bomull certifierad med Demeter, Fairtrade och GOTS, vilket garanterar rättvisa arbetsförhållanden och hållbar produktion.

 

 

Newsletter image
Registrera dig på vårt nyhetsbrev
för att få exklusiva erbjudanden
x